07 april, 2011

Hvor mange timers undervisning skal der til for indvandringsprøven?

Der spørges ofte til, hvor mange timers undervisning, der til til for at blive klar til indvandringsprøven, men det er meget individuelt.

Sprogprøven er niveau A1-, så her taler vi om mindre end 75 timer, hvorimod vidensprøven ikke følger noget officielt niveau.

Udover de 75 timer, så tager det ca. 15 timer at sætte en kursist ind i selve sprog- og vidensprøven, men først efter ca. 30 timer begynder kursisten at få et nogenlunde overblik over prøverne.

Der er således tale om ca. 100 timer, og det er med godt hjemmearbejde og adskillige danske samtaler med sin ægtefælle og fælles gennemgang af CDerne.

Dansk Flygtningehjælp oplyser 300 timer, og en sprogskole i Danmark har derimod nævnt 250 timer.

De 100 timer, som vi derimod nævner, gør som sagt ikke kursisten klar til invandringsprøven, men gør denne klar til fortsat ihærdigt hjemmearbejde i løbet af et par måneder, hvorimod Dansk Flygtningehjælps vurdering på op til 300 timer betyder, at ansøgeren om familiesammenføring er klar til prøven.

Bemærk samtidig at den familiesammenførte ægtefælle har lidt under 3 måneder i Danmark til fortsat hjemmearbejde, og at de fleste thaiere/thailændere har en helt anden uddannelsesmæssig baggrund end mennesker med tilkytning til Dansk Flygtningehjælp.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vi er glade for enhver kommentar, men alle indlæg bliver evalueret, før det bliver udgivet, hvilket kan tage et par dage.